Adaptiv förmåga.

Jag läser som vanligt de politiska bloggarna, de verkar inte ha den förmåga som krävs att anpassa sig till den miljöförändring som delvis redan är här. En del anser inte ens att den existerar och därför behöver man inte göra nått åt den, men om de anser att den existerar så är det pga. solfläckar eller vad som helst så länge de inte kräver att de själva måste göra nått.

Oavsett vad som ligger bakom förändringen så måste man naturligvis anpassa sig efter den, om all is vid polerna smälter så höjs vattenytan med 80m, den som då bor vid stranden idag kan ju knappast bo kvar ;). Sedan så är det inte bara dåligt med omställningen som krävs, vi får nya energikällor (mja kanske inte så nya men vi har inte använt dem så flitigt.) och om vi spelar korten rätt, så blir vi mer oberoende och det är ju samma sak som mer frihet.

Men att bara sitta o tjura o göra ingenting leder ju som bekant inte nånstans, men oftast handlar det ju om filosofi och den är ju inte direkt lätt att ändra på hos människor. Har en tjurig människa en gång bestämt sig för att så här är det, så spelar det ingen roll om det inte är så, det är nämligen så iallafall 🙂

Annonser

2 svar to “Adaptiv förmåga.”

  1. Syster Yster Says:

    Jag tycker jag känner mig träffad av din sista mening 😉

  2. anonym Says:

    Illa fröken 😉 du får jobba på att bättra dig såklart 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: